Over Vergutas

Interkerkelijk koor Vergutas

Het IKK Vergutas werd in 1968 opgericht in de toen snelgroeiende gemeente Heerhugowaard. De naam Vergutas (vergaard uit alle streken) was erg toepasselijk. Het koor heeft nog leden van het eerste uur. Nu hebben we ruim 50 zangers van zeer uiteenlopende leeftijd en achtergrond.

Het repertoire is veelzijdig, van geestelijke liederen tot populaire nummers en musicals. Er wordt o.a. opgetreden tijdens kerkdiensten, op bondsdagen, bij CAM en in zieken- en verpleeghuizen. Eens per twee jaar wordt er een concert gegeven.

Het koor staat sinds september 2012 onder leiding van Johan Paul de Groot met Edwin Hinfelaar als vaste pianist en organist. In een prima sfeer wordt wekelijks met veel inzet en enthousiasme geoefend. De repetities zijn woensdagavond van 20.00-22.00 uur in de Ontmoetingskerk aan de Middenweg 168 te Heerhugowaard.

Er is altijd plaats voor nieuwe leden!
Uiteraard kunt u het koor ook ondersteunen door donateur te worden.
U kunt zich dan opgeven Bij Mw, Annelies van Koeveringen-Oud telefoon 072 5712634
E-mail info@vergutas.nl

Vergutas treedt graag op in de regio Noord-Holland Noord.
Mocht u een optreden van het koor, dan wel medewerking van het koor in een kerkdienst, willen boeken, dan kunt u het beste bellen met de voorzitter, de heer Jan Bergsma 072 5717401.
U kunt van hem ook alle verdere inlichtingen verkrijgen.

Het banknummer van Vergutas is: NL67 RABO 0326 9554 88

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

2 maanden gelden

Vergutas

Vergutas had gisteren niet alleen de seizoensafsluiting, maar helaas ook... het afscheid van onze dirigent Johan Paul de Groot. Na de zomerstop zal hij niet meer in staat zijn het koor te blijven dirigeren. Dit door zijn onlangs aanvaarde fulltime functie, i.c.m. de lange reistijd tussen zijn nieuwe woning en het koor. We vinden het natuurlijk enorm jammer dat Johan Paul ons gaat verlaten! Uiteraard hebben we alle begrip voor zijn keuze. We zijn hem erg dankbaar voor de bijna 9 jaar dat hij het koor gedirigeerd heeft. Altijd met veel enthousiasme en tomeloze energie. Het heeft het koor en publiek al veel moois gebracht, zoals de uitvoeringen van 'The Crucifixion', het kerstoratorium mét orkest, ons jubileum- en dierendagconcert en alle andere diensten en korendagen.

Natuurlijk wil Vergutas wel gewoon door blijven zingen. We hebben daarom al de eerste stappen gezet in de zoektocht naar een andere dirigent. We houden u op de hoogte in het nieuwe seizoen.

Afgelopen woensdag hebben we een mooie laatste repetitie avond met elkaar gehad in de Broekerveiling, waar we vooral veel repertoire heerlijk doorgezongen hebben ter afsluiting.

Zaterdag hebben koor en dirigent bij het park van Luna (Heerhugowaard) afscheid kunnen nemen. Dit was meteen ook de seizoensafsluiting voordat onze zomerstop begint.

Johan Paul, we gaan je missen, nogmaals ontzettend bedankt en alle goeds toegewenst voor de toekomst!
En iedereen voor nu een zonnige en gezonde zomerperiode gewenst!
... Bekijk meerBekijk minder

Geef commentaar

Goed afscheid geweest van een dirigent met passie. Hartelijk dank. Leuk seizoen gehad met iedereen ondanks dat we niet bij elkaar waren. Ontzettend leuk geweest. 👍 Tot na de zomer, fijne vakantie toegewenst.

Dat ziet eruit als een gezellig samenzijn! Helaas was ik er niet bij. Ondanks dat wens ik iedereen langs deze weg een mooie zomer en geniet allemaal van een eventuele vakantie! ☀️ 👍

Een mooie afsluiting van het seizoen, maar ook voor mij met een dubbel gevoel. Ik heb echt hele mooie jaren gehad met dit geweldige koor! Zoveel dingen gedaan die ik nooit voor mogelijk had gehouden en altijd met een enthousiast koor en bestuur. Niets was te gek, we gaan er gewoon voor. Zo enorm genoten van iedereen! Veel dank voor al die mooie momenten en als Vergutas de Missa Criolla gaat uitvoeren, kom ik zeker luisteren!

Laad meer